Gömbvillámról beszél a felháborodott KDNP-s

2006.07.10. 16:03

Dühbe gurult egy XIII. kerületi KDNP-s politikus, Rétvári Bence, mert eljárás indul ellenük a még mindig az utcákon levő választási plakátjaik miatt. Állítólag még Pokorni Zoltán (Fidesz) plakátjai is megtalálhatók a kerületben, aki nem is volt képviselőjelölt Angyalföldön. Rétvári szerint talán gömbvillám segíthetett Pokorni plakátjait kitenni.

"A XIII. kerületben közös eljárást indítottak a választási plakátok miatt ellenem, Kosztolányi Dénes ellen és Pokorni Zoltán ellen" - írja internetes naplójában Rétvári Bence, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (a KDNP szervezete) elnöke. Rétvári naplójában furcsállja, hogy a kerületben Pokorni Zoltán ellen is folyik eljárás, ő ugyanis a XII. kerületben volt Fidesz-KDNP jelölt. "Még csak nem is szomszédos kerületekről van szó. (...) Kis magyar abszurd ez is, úgy hiszem" - olvasható a kereszténydemokrata politikus blogján.

Kosztolányi Dénes és Rétvári Bence a XIII. kerületben a Fidesz-KDNP közös képviselőjelöltjei voltak a választásokon, de mindketten alulmaradtak az MSZP-s jelöltekkel szemben. Pokorni Zoltán a XII. kerületben győzött a Fidesz és a KDNP jelöltjeként.

"Az ügy még csak az elején tart, nincs kijelölve az eljáró hatóság" - mondta Rétvári Bence az [origo]-nak. Szavaiból az derült ki: fotók kíséretében érkeztek bejelentések az önkormányzathoz arról, hogy vannak olyan választási plakátok a kerületben, amelyeket a helyi Fidesz és a KDNP nem távolított el a harmincnapos határidő lejárta után. "Minden kampánytermékünk miatt feljelent minket a kerületi MSZP vagy az aktivisták" - mondta Rétvári.

A plakátok között állítólag Pokorni Zoltán képei is szerepeltek. Kérdésünkre, hogyan kerülhettek egy XII. kerületi jelölt plakátjai Angyalföldre, Rétvári azt mondta: "gömbvillám, nem tudom".

A XIII. kerület önkormányzatától az [origo] megtudta: a plakátok miatt csak Kosztolányi Dénes ellen indult eljárás, ő volt az ugyanis, aki helyi felelősként vállalta a plakátok leszedését. "Fényképpel együtt érkeztek bejelentések, egyébként egy kivétellel az összes párt ellen" - mondta Gellért Lajos, az önkormányzat sajtóreferense. Az eljárás akkor indul, ha az illetékes Fővárosi Közterület-felügyelet kijelöli, hogy melyik kerület vizsgálja az ügyet. "A kerületi érintettség miatt ezt nem vállalhatja a XIII. kerület" - mondta a sajtóreferens.

Wirth Zsuzsanna

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK