Többórás küzdelem után eloltották a Szécsényben hétfőn kigyulladt háromszintes épületben lángoló tüzet; az oltás befejeztével a rendőrség megszüntette az útlezárást - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság ügyelete.

Eloltották a tüzet Szécsényben, a tűzoltók többórás munka után fékezték meg a háromszintes épületben lángra lobbant tüzet. A rendőrség az oltás idejére lezárta Szécsény főútját, a forgalmat elterelték, és a Rákóczi úti szakaszra csak a mentésben részt vevők hajthattak be.

Szabó János, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője korábban azt nyilatkozta, hogy teljes egészében leégett a fedélszerkezete és a tetőtere annak a háromszintes épületnek, amely magában foglalja az Euronics Műszaki Áruházat, egy sörözőt és több irodát, köztük a Fidesz városi irodáját is. Ezeket nem érte el a tűz, az oltóvíz azonban így is kárt okozott bennük.

Az oltásnál hatan könnyebben megsérültek, öt embert a helyszínen lévő mentők láttak el, egy enyhe füstmérgezést szenvedett tűzoltót pedig megfigyelésre a balassagyarmati kórházba szállítottak.

A tűz keletkezésének okát és a kárérték nagyságát még vizsgálják.