Átalakul a kormányzati kommunikáció szervezete, Batiz András helyett pedig Danks Emese, a Tesco áruházlánc jelenlegi kommunikációs igazgatója lesz a kormányszóvivő - írja a Népszabadság. A lap értesülései szerint a szervezetet Gál J. Zoltán fogja irányítani. A Kormányszóvivői Iroda nem kívánta kommentálni a lap információit.

A Népszabadság információi szerint már kialakulóban van a Gyurcsány-kormány új kommunikációs szervezete, amellyel centralizáltabb médiajelenlétet szeretnének megvalósítani. A lap úgy tudja, hogy Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára kerül a három egységből álló szervezet élére, a miniszterelnöki, valamint a kormányszóvivői irodát pedig Batiz András jelenlegi kormányszóvivő irányítja majd. Batiz helyett új kormányszóvivő érkezik, aki a lap információi szerint nem más, mint a Tesco áruházlánc kommunikációs igazgatója, Danks Emese. Az új kormányszóvivő várhatóan augusztustól kezdi meg munkáját.

Az Kormányszóvivő Iroda az [origo] kérdésére azt közölte, hogy ezek egy újság értesülései, amelyeket nem kívánnak kommentálni. "A kormányszóvivőt Batiz Andrásnak hívják" - tették hozzá.

A kommunikációs központon belül az egyik egység felel majd a "kormányzati közbeszédért" és a tárcák kommunikációjáért, valamint ide kerülnek a médiavásárlásokkal, hirdetésekkel kapcsolatos feladatok. A második központ intézi a rendezvényszervezést, például a nagy állami ünnepségek megvalósítását, míg a harmadik részleg főként a közvélemény-kutatásokért felel.