A sofőr hibázott a rendőrség szerint a májusban Kecskeméten történt buszbalesetnél, amelyben 17 óvodás sérült meg. A városi planetáriumba tartó óvodásokat szállító busz összeütközött egy betonkeverővel, amelynek elsőbbsége lett volna a kereszteződésben.

Az óvodásokat szállító busz vezetőjének felelősségét állapította meg a rendőrség a májusi, Kecskeméten történt baleset miatt - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön. Az óvodásokat szállító busz betonszállítóval ütközött, és a baleset miatt 22 ember, köztük 17 óvodás került kórházba.

A különjáratú autóbuszon utazó tizenhét óvodás gyereket és három kísérőjét, valamint a betonszállító autó és az autóbusz vezetőjét is kórházba kellett szállítani, miután a busz nem adott elsőbbséget a tehergépkocsinak. Az óvoda melletti útkereszteződésben történt ütközés következtében a busz egy villanyoszlopnak csapódott, a tehergépkocsi pedig felborult.

A szakértői vélemény szerint nem volt műszaki hibája a busznak, így megalapozatlan a sofőr állítása, hogy a baleset bekövetkeztekor fékje nem működött - hangsúlyozta a rendőrség szóvivője. Hortobágyi István őrnagy közölte, hogy a buszvezető akár 8 éves börtönbüntetést is kaphat.

A balesetben egy kisgyermek súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett, négy másikat bent tartottak a kórházban, míg az óvónőket, a többi óvodás gyermeket, valamint a két gépjárművezetőt sérüléseik ellátása után hazaengedték. A busz vezetője csonttörés miatt szorult ellátásra.