Ismét megrongálódott a 4-6-os villamosok felsővezetéke. Júniusban sorozatosan hibásodtak meg a nagykörúti villamosvezetékek. A BKV szerint az új Combino villamosok forgalomba állításával megszűnnek a problémák.

Megrongálódott a 4-6-os villamosok felsővezetéke, így a Moszkva tér és az Oktogon között délelőtt villamospótló autóbuszok jártak - közölte a BKV Zrt. Saliga József, a BKV fődiszpécserének tájékoztatása szerint a villamos-felsővezeték a Margit körút és a Török utca kereszteződésénél rongálódott meg.

Júniusban a főpolgármester a sorozatos nagykörúti felsővezeték-meghibásodások miatt vizsgálatot rendelt el. A vizsgálat szerint az új felső vezetékkel megszűntek a korábbi feszültségesések, ezért a villamosok sokkal dinamikusabban gyorsulnak. A nagyobb tömegű, keményebb felső vezeték miatt azonban az elavult Ganz-villamosok  áramszedői gyakrabban törnek. Június 18-ig összesen 151 perces üzemzavar keletkezett.

A BKV Zrt. akkori közleménye szerint az új Combino villamosok áramszedői a legkorszerűbbek, ezért forgalomba állításukkal várhatóan teljesen megszűnnek a jelenlegi problémák, a felsővezeték-szakadások.

Czuk Dóra, a főpolgármesteri hivatal sajtófőnöke csütörtökön délben az MTI-nek elmondta, hogy az újabb, immár sokadik vezetékszakadás okának tisztázására a főpolgármester a cégtulajdonos önkormányzat nevében külső szakértői vizsgálatot kezdeményezett. A főpolgármester bízik abban, hogy heteken belül kiderül, mi okozza az új felsővezeték- hálózaton ezt a sűrű meghibásodást - hangsúlyozta a sajtófőnök.

A Fővárosi Közlekedési Felügyelet igazgatója szerint vélhetően beszabályozási gondok lehetnek a hálózaton, ugyanis jelenleg két jelentősen eltérő paraméterű villamos használja ugyanazt a pályát, felső vezetéket. Pintér József egyetértett azzal, hogy a főpolgármester független külső szakértői vizsgálatot kezdeményezett.