Nyomozást indított a rendőrség a tiszafüredi termálfürdőben bekövetkezett klórmérgezés okának kiderítésére. A fürdőben huszonheten lettek rosszul csütörtökön a gáztól.

Rendőrségi nyomozás indult a tiszafüredi termálfürdőben bekövetkezett gázmérgezés okának kiderítésére. A nyomozás foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indult a még csütörtökön történ baleset miatt - közölte Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Csütörtökön délután érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint a tiszafüredi termálfürdőben valószínűleg klórgáztól többen mérgezést szenvedtek. A sérülteknek hányingerük volt, valamint a szemüket és torkukat maró érzésre panaszkodtak. Az elsődleges orvosi vélemény szerint enyhe fokú mérgezést szenvedtek. A helyszínen a mentősök és az orvosok huszonhét, többségében gyereket láttak el, voltak, akiket a karcagi kórházba szállítottak.

Oszlács Judit, a karcagi kórház főigazgatója elmondta: a vizsgálatok után huszonöt beteget elengedtek, kettőt viszont további megfigyelésre bent tartottak. Meg nem erősített információk szerint a klórmérgezés feltehetően az egyik medence közelmúltban üzembe helyezett vízforgató berendezésének műszaki hibája miatt történt.