A rendőrség az autópályákon fokozott jelenléttel próbálja megelőzni a közlekedési baleseteket, ennek ellenére a hétvége első napján sok baleset történt, sok a halálos áldozat - nyilatkozta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Katasztrofális a baleseti helyzet, szombat reggeltől délután két óráig nyolcan haltak meg balesetben - közölte Garamvölgyi László, hozzátéve, hogy összesen öt halálos áldozatot követelő baleset volt a közutakon. Mint elmondta, bár fokozott rendőri jelenlét van a közutakon, kérik az autósokat, körültekintően vezessenek, a szabályokat a legmesszebbmenőkig tartsák be. Garamölgyi László emlékeztetett: volt olyan hétvége, amikor tizenhatan haltak meg az utakon. Ezt jó lenne elkerülni - hangsúlyozta.

Szombaton reggel a halálos baleseti krónika Bács-Kiskun megyében kezdődött egy frontális ütközéssel. Ezt követően Balatonakarattya és Balatonkenese között egy vasúti átjáróban hajtott egy autó vonat elé. Délelőtt az M7-es, kora délután az M3-as autópályán történt tragédia.