A Fidesz később dönt Pálfi utódjáról

2006.07.17. 12:43

Még nem döntötte el a Fidesz, hogy kit delegál a szombaton elhunyt Pálfi István helyére az Európai Parlament néppárti frakciójába. Új választást nem kell kiírni, a Fidesznek 30 napja van arra, hogy eldöntse, ki kapja a megüresedett mandátumot.

A Fidesz még nem döntött arról, kit állít a szombaton elhunyt Pálfi István, az Európai Parlament néppárti képviselője helyére - közölte hétfőn Szijjártó Péter, a párt kommunikációs igazgatója. Pálfi István, az Európai Parlament néppárti képviselője szombaton, 39 éves korában súlyos betegségben hunyt el.

Új választás kiírására azért nincs szükség, mert Pálfi a Fidesz listájáról jutott be 2004-ben az Európai Parlamentbe. Az Országos Választási Iroda (OVI) szerint a Fidesznek 30 napja van arra, hogy bejelentse, kivel kívánja a listáról betölteni ezt a helyet. Ha a párt 30 napon belül nem jelöl új képviselőt, akkor a mandátumot a listán szereplő következő személy kapja meg.

A liberálisok is gyászolják Pálfi István európai parlamenti képviselőt - áll Gadus István, az SZDSZ Hajdú-Bihar megyei elnöke által írt közleményében. "Bár a politika más oldalán álltunk, mindig tisztelettel figyeltük Pálfi István tevékenységét. Mindig kiszámítható, tisztességes, korrekt politikus volt, aki kerülte a személyeskedést, és a szakmai szempontokat tartotta szem előtt" - fogalmaz a liberális politikus.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK