Az Országgyűlés nagy többséggel választotta meg hétfői ülésén a Magyar Rádió, a Hungária Közalapítvány, a Magyar Televízió új kuratóriumi elnökségi tagjait és a Magyar Távirati Iroda Tulajdonosi Tanácsadó Testületének tisztségviselőit. A paritásos testületeket a KDNP-frakció megalakulása miatt kellett kiegészíteni az azonos arány fenntartása érdekében egy-egy kormányoldali és ellenzéki jelölttel.

Az Országgyűlés elnökének javaslatára a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriuma elnökségi tagjának Marosi Györgyöt, az ellenőrző testület korábbi elnökét, az SZDSZ jelöltjét 322 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, egy tartózkodással, míg Tirts Tamást, a Fidesz és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) fővárosi képviselőjét, a KDNP jelöltjét 319 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, négy tartózkodással választotta meg a Ház.

A Duna Televíziót felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány Kuratóriuma elnökségi tagjává Simkó Jánost, a Magyar Rádió egykori alelnökét, az MSZP jelöltjét 338 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, egy tartózkodással, Nagy Lenkét, a Reformátusok Lapjának volt főszerkesztőjét, a KDNP jelöltjét pedig 332 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, egy tartózkodással választották meg.

A képviselők a Magyar Távirati Iroda Tulajdonosi Tanácsadó Testületének tagjává Hovanyecz László újságírót, az MSZP jelöltjét 345 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, egy tartózkodással választották meg, Szikora Józsefet, a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének elnökét, a KDNP jelöltjét pedig 342 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, egy tartózkodással.

A Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriuma elnökségének tagjává Fehér Zsuzsát, az ellenőrző testület jelenlegi elnökét, az MSZP jelöltjét 346 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, három tartózkodással választotta meg a Ház, míg Balogh Lászlót, az MDF, illetve a Nemzeti Fórum volt országgyűlési képviselőjét, a KDNP jelöltjét 305 igen, 4 nem szavazattal és 18 tartózkodással.

A rádiózásról és televíziózásról szóló törvény szerint a közmédiumok négy évre választott kuratóriumi elnöksége tagjainak felét a kormánypárti, másik felét az ellenzéki képviselőcsoportok jelölik. A testületeknek legkevesebb nyolc tagja van. A Magyar Rádió és a Duna Televízió jelenleg nyolc-nyolc tagú kuratóriumi elnökségének mandátuma 2008 márciusában, a Magyar Televízióé 2007 márciusában jár le. Az MTI Tulajdonosi Tanácsadó Testületének négy kormánypárti és négy ellenzéki tagját tavaly júniusban szintén négy évre választották meg.