Hamis bérleteket árultak Miskolcon

2006.07.20. 14:58

Hamis bérleteket találtak több utasnál a miskolci távolsági buszjáratokon. A bérleteket a jegypénztárnál sorban álló utasoknak egy ismeretlen ember ajánlotta fel, a szokásosnál olcsóbb áron. A bérlettulajdonosok vallomás alapján a nyomozók a hamisító nyomára akadtak, aki beismerő vallomást tett.

Távolsági autóbuszok ellenőrei jelentették Miskolcon, hogy a járatokon több utasnál hamis bérletszelvényt találtak. A rendőrök meghallgatták a bérletszelvények tulajdonosait, akik mindannyian azt mondták el, hogy a bérleteket a pénztár előtti sorban álláskor ismeretlen személy kínálta a valós értéknél olcsóbban - közölte Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Azt is megállapították, hogy mindannyian azonos munkahelyen dolgoznak, ahol minden hónap végén leadják a használt bérletszelvényt, amit számukra elszámolnak és részben megtérítenek. A munkáltatónál leadott bérletszelvények között több mint ezer darabot hamisnak találtak a rendőrök a vizsgálat során. Ezeket a megelőző három hónapban használtak fel a dolgozók.

A korábban tanúként meghallgatottak már több éve hamis szelvénnyel utaztak és azzal számoltak el a munkáltatónak. Újabb meghallgatásuk során egy férfi került előtérbe, akit mindannyian megneveztek, ő pedig elmondta, kitől szerzi be a szelvényeket, így derült fény a hamis bérletek gyártójára.

A házkutatások során a nyomozók megállapították, hogy ketten a közvetítő szerepét játszották és a haszonból is részesültek, illetve a gyártónál előkerültek a bérletkészítéshez használt eszközök is. A gyanúsított miskolci férfi a rendőrségen beismerő vallomást tett, és őrizetbe vették.