Visszaköltözhetnek a belvárosiak Tokajba

2006.07.22. 10:31

Elhárították az elvágott gázvezeték miatti veszélyt Tokajban, ezért a korábban óvatosságból kiköltöztett lakók visszamehetnek otthonaikba. A 38-as úton egyelőre még nem lehet Tokaj felé bemenni.

Májer János tokaji polgármester az MTI-nek elmondta: "a katasztrófavédelmi szakemberek és a gázszolgáltatást biztosító Tigáz dolgozói példás gyorsasággal elhárították a hibát", és így megszűnt a veszély Tokaj belvárosában, a lakók visszaköltözhettek otthonukba. A gázszolgáltatás vélhetően a délutáni órákban helyreáll Tokaj belvárosában. 

A lakóknak délelőtt azért kellett elhagyniuk a belvárost, mert egy munkagép megsértett egy gázcsövet, mikor a zsinagóga felújítása során vízvezetéket akartak bekötni. A rendőrség által lezárt 38-as számú úton Tokaj felé egyelőre még nem lehet bemenni, ugyanakkor Tarcal felől a város megközelíthető.
   
A közúti közlekedés is várhatóan a délutáni órákban teljesen helyreáll. Rétközi Ferenc, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője elmondta: a lakosoknak a robbanásveszély miatt kell elhagyniuk otthonukat. Arra is megkértek mindenkit, hogy áramtalanítsák az épületeket.