Újra járnak a villamosok a Margit hídon

2006.07.26. 8:07

Újra rendben járnak szerda hajnaltól a 4-es, 6-os villamosok - közölte Demszky Gábor. A főpolgármester elismerte, hogy a nagykörúti villamos pálya felújítása során sok hiba történt.

Szerda hajnaltól már rendben közlekednek a 4-es, 6-os villamosok - mondta Demszky Gábor főpolgármester a Magyar Televízió szerda reggeli Nap-kelte című műsorában. Demszky közölte: állnak a felsővezeték-tartó oszlopok, rendben van az energiaellátó rendszer, a most kezdődő úszó Európa-bajnokság nézői így zavartalanul utazhatnak a Margitszigetre.

A főpolgármester elismerte: "a beruházás során nagyon sok hiba történt." Elmondta, folyik a vizsgálat, hogy mi vezetett a sorozatos üzemzavarhoz. Emlékeztetett: a főváros már 2000-ben döntött az új villamosok beszerzéséről, a szerződést 2004-ben aláírták, így a BKV-nak két teljes éve volt arra, hogy megtegye az előkészületeket. A politikus elnézést kért a budapestiektől az okozott kényelmetlenségekért, s azt ígérte, hogy "az ügy itt nem áll meg".

Kedd este eközben újabb zavar állt be a villamosközlekedésben. Áramszedőtörés miatt áll a villamosforgalom a Nagykörúton a Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között, az utasokat pótlóbuszok szállították.  A baleset este fél hétkor történt, a villamos nem szállított utasokat, így senki nem sérült meg. A Demszky Gábor honlapján közölt hír szerint ez már a tizennyolcadik üzemzavar volt az új felsővezetékek felszerelése óta a nagykörúti villamos vonalán.

[origo]/MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK