Megvan a Fidesz új EP-képviselőjelöltje

2006.07.27. 11:41

A Fidesz csütörtökön bemutatta új európai parlamenti képviselőjelöltjét: a nemrég elhunyt Pálfi István helyére De Blasio Antonio kerülne.

De Blasio Antoniót jelöli a Fidesz európai parlamenti képviselőnek a nemrégiben elhunyt Pálfi István helyére - jelentette be Szájer József csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyen bemutatták az új képviselőjelöltet.

De Blasio Antonio 1990 óta dolgozik a pécsi Fideszben, 1993 óta párttag, szakterülete az egészség- és környezetfejlesztés. A képviselőjelölt a tájékoztatón elmondta: édesapja olasz, édesanyja magyar, de ő maga Magyarországon született, és magyar anyanyelvén kívül olaszul, oroszul és angolul beszél. Eredeti foglalkozása orosz-angol szakos tanár, 1990-től a pécsi önkormányzatban, illetve a Baranya megyei közgyűlésben dolgozott, többször volt tanácsadója Egészségügyi Világszervezetnek is.

Szájer József szerint azért esett a választásuk De Blasio Antonióra, mert a dél-magyarországi régió eddig nem képviseltette magát a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjában, másrészt az új képviselő félig olasz származása révén talán egy újabb nemzetet, Olaszországot is meg lehet nyerni a kisebbségek ügyének az Európai Unióban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK