Felújítás nehezíti a kijutást a Szigetre

2006.07.31. 15:06

Az óbudai Lajos utca felújítási munkálatai miatt várhatóan jóval hosszabb ideig tart majd kijutni Dél-Budáról a jövő héten kezdődő Sziget Fesztiválra. A Lajos utcain kívül tucatnyi útfelújítás kezdődött el hétfőn.

Megnehezíti a kijutást a jövő héten kezdődő Sziget Fesztiválra, hogy hétfőn elkezdődött az óbudai Lajos utca felújítása. A munkálatokat a Kolossy tér és a Nagyszombat utca között végzik.

A felújítással várhatóan augusztus 30-án végeznek, vagyis a Sziget Fesztivál ideje alatt végig lassabb haladásra kell számítaniuk azoknak, akik Dél-Buda irányából tartanak a Hajógyári-sziget felé.

A Fővárosi Önkormányzat ugyanakkor éppen a fesztivál miatt ütemezte őszre a HÉV éves karbantartását. A Szigetre látogatóknak azt javasolják, hogy a fesztivál területét lehetőleg tömegközlekedéssel, azaz HÉV-vel közelítsék meg. A BKV idén is sűríti a járatokat a fesztivál ideje alatt.

Ugyancsak hétfőn kezdődött a Petneházy utca felújítása a XIII. kerületben. A munkálatokat a szegélyek bontásával és az útburkolat marásával kezdik a Lomb utca és a Béke utca között.

Szombaton indult a XX. kerületi Knézich utca felújítása a burkolat eltávolításával. A marást követően új aszfalt kerül az útalapra, illetve újjáépítik a szegélyeket.

A munkálatok idején, minden helyszínen 30 kilométer/órás sebesség-korlátozásra és parkolási tilalomra kell számítani.

Az Operaház körüli utcákat átépítik. Hétfőtől lezárják a Hajós utcát az Andrássy úttól a Lázár utcáig, valamint a Lázár utcát a Hajós utca és a Dalszínház utca között.

Éjszakánként mossák a Várhegy Alagutat, ezért ott éjjel nem lehet áthajtani.

KAPCSOLÓDÓ CIKK