Danks Emese, a Tesco eddigi kommunikációs vezetője lesz a Gyurcsány-kormány új szóvivője. Az eddigi szóvivő, Batiz András a Kormányzati Kommunikációs Központ kommunikációs igazgatója lett, de a reformok kommunikálása során még rá is számít a kormány.

Danks Emese, a Tesco Rt. korábbi kommunikációs vezetője a második Gyurcsány- kormány szóvivője augusztus 1-jétől - jelentette be Szilvásy György, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter. Elmondta: a Miniszterelnöki Hivatalon belül működő  Kommunikációs Kormányzati Központ szerkezete véglegessé vált. A  Gál J. Zoltán államtitkár, a kancelláriaminiszter általános helyettese által vezetett központ  feladata, hogy egységes legyen a kormányzati kommunikáció. Emellett ennek a részlegnek a feladata az is, hogy szolgáltatást nyújtson a csökkentett létszámú minisztériumi sajtóosztályoknak - közölte Szilvásy György.

Szilvásy hozzátette: a Kormányzati Kommunikációs Központon belül működik a Kormányszóvivői Iroda, a miniszterelnök nyilvános szerepléseit előkészítő és koordináló egység, a kutatási-elemzési feladatokat ellátó részleg és az állami ünnepek lebonyolítását végző egység, s ide tartozik a web-stratégia kialakítása is.

Szilvásy György közölte: Batiz András augusztus 1-jétől a Kormányzati Kommunikációs Központ kommunikációs igazgatója. Feladata a tárcákkal való együttműködés irányítása, a fizetett médiahasználattal kapcsolatos tevékenység is az ő felelőssége lesz - mondta a miniszter. Hozzátette: Batiz Andrásra a reformok kommunikálására során számít a kormány.