Tizennyolc embert szállítottak klórmérgezés gyanújával kórházba Szentesen, a Ligetfürdő egyik medencéjénél ugyanis elszabadult a fertőtlenítésre használt, mérgező klórgáz.

Tizennyolc embert szállítottak klórmérgezés gyanújával kórházba, további tizet pedig a helyszínen láttak el a mentők kedden Szentesen, mert a Ligetfürdő egyik medencéjénél elszabadult a fertőtlenítésre használt klórgáz - közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

"Valószínűleg a medence fertőtlenítésére használt gáz csekély mértékű kiáramlásáról volt szó, ám a klórgáz ilyen mennyiségben is rendkívül mérgező, ezért a helyszínre érkező tűzoltók lezárták a medence környékét" - közölte Tátrai János százados.

A kórházba szállított tizennyolc fő állapota kielégítő, csupán könnyű sérülést szenvedtek - közölte az Országos Mentőszolgálat Csongrád megyei mentésirányítási csoportjának vezetője. Mulati Árpád tájékoztatása szerint a gyermekeket a gyermekosztályon, a négy felnőttet a sürgősségi osztályon látják el, s állapotuktól függően várhatóan 24 órás megfigyelésre kell őket a kórházban tartani.