A Cinetrip a Művészetek Völgyében, a Taliándörögd és Öcs közötti kukoricásban egy landart-alkotásra, azaz negyvenezer négyzetméteres területen fekvő, összefüggő gabonakörökre vetít színpompás fény- és videoinstallációt az augusztus 4-éről 5-ére virradó éjszaka. A fesztiválzáró Intersputnik - Bolygóközi hétvégén elektronikus zenét is hallgathatni az Űrtávközlési Állomásnak is nevezett helyszínen.

"Újabb rejtélyes eredetű gabonaköröket fedezett fel egy férfi Taliándörögd és Öcs között, egy rozstáblában pénteken: az illető a természeti képződményekről légi felvételt is készített" - közölte az MTI július 28-án, azaz múlt pénteken.

A gabonakört ezúttal sem ufók hozták össze. A landart-műalkotás készítői sikeres médiahackkel hívták föl a figyelmet munkájukra, amely az idei Művészetek Völgye egyik helyszíne. A negyvenezer négyzetméteres területen rendezi a Cinetrip csapat a fesztiválzáró Intersputnik - Bolygóközi hétvégét.

Az Űrtávközlési Állomásnak is nevezett területen egybefüggő gabonakörök terülnek el. Augusztus 4-én este különleges fény- és videoinstallációvá változnak a tizenegy helyen elhelyezett, négy méter magas ledfalelemek bevilágításával.

A Cinetrip csapatát ismerve, némi zene is szól majd a gabonakörök között, méghozzá Titusz, Naga, Beta és Wegha jóvoltából, de ez nem fogja zavarni a völgylakókat, mert a vetítésekre vetítésre szánt falak hangot is szigetelnek egyszersmind.

"A látogatók mozgását úgy alakítjuk, hogy csak egy meghatározott útvonalon közelíthessék meg a helyszínt. A magaslatra érve megszemlélhetik a gabonaköröket, majd beléjük lépve részesei lehetnek az intergalaktikus akciónak" - olvasható az alkotók közleményében, akik hagyományt akarnak teremteni; jövőre már külföldi gabonakör-specialistákat is hívnának. Reményeik szerint kezdeményezésük évek múltan Európa legnagyobb landart-eseményévé nő.

Peter Poppara

Forrás: [origo]
Képünk a Taliándörögd és Öcs közötti gabonakört ábrázolja