Az eddigi helyettes vezeti a mentőszolgálatot

2006.08.02. 9:50

Az eddigi főigazgató-helyettest, Gorove Lászlót nevezte ki Molnár Lajos egészségügyi miniszter az Országos Mentőszolgálat kedden megüresedett főigazgatói posztjára. Az eddigi vezető, Takács Zoltán a szervezet kedden bejelentett átalakítása - például a tíz százalékos létszámcsökkentés - miatt távozott.

Gorove Lászlót, az eddigi főigazgató-helyettest nevezte ki az Országos Mentőszolgálat élére Molnár Lajos egészségügyi miniszter. Takács Zoltán, az Országos Mentőszolgálat korábbi vezetője kedden mondott le, a bejelentés váratlanul érte a tárca vezetését. Takács ugyanis a múlt héten még az azóta meghirdetett átalakítással kapcsolatos intézkedéseket készítette elő, valamint ismertette a jövőbeni fejlesztési elképzeléseit, amelyeket a minisztérium támogatott - áll a tárca közleményében.

A tárca szerint az átalakítás nem része a kormányzati megtakarításoknak, a felszabaduló pénzt a sürgősségi betegellátás fejlesztésére fordítják, amivel a mentést hatékonyabban és színvonalasabban fogják ellátni. Az új főigazgató az átalakítással egyetért. Az átalakítás többek között azonnali tíz százalékos leépítést jelent a szervezetnél.

A lemondott főigazgató, Takács Zoltán a Magyar Televízió Az Este című műsorához kedden eljutatott közleménye szerint "a magyarországi mentés és betegszállítás jövőjével kapcsolatos miniszteri döntéssel nem tud egyetérteni". Takács Zoltán oxyológus szakorvost, egészségügyi menedzsert Kökény Mihály akkori egészségügyi miniszter 2004 március elsejei hatállyal bízta meg az Országos Mentőszolgálat vezetésével.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK