Fejbe lőttek légpuskával Siófokon egy 14 éves fiút, aki szilvát szedett egy utcára kihajló fa ágáról. A gyerek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett . A rendőrség még keresi a lövöldözőt.

Légpuskával fejbe lőttek egy 14 éves fiút, aki egy, az udvarból az utcára hajló szilvafáról akart gyümölcsöt szedni Siófokon. A rendőrök kedden este szereztek tudomást az esetről, amikor egy utcabeli férfi értesítette őket arról, hogy a háza előtt összegyűlt egy 20-30 fős csoport, hogy felelősségre vonják őt, mert szerintük az ő udvaráról lőttek rá a fiúra - számolt be a történtekről a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki azt is hozzátette: nem a rendőröket értesítő férfi háza udvarán állt az a szilvafa, aminek a védelmében a légpuskát elsütötték.

Bíró Gábor tájékoztatása szerint a bevetési alosztály ötfős rendőri egysége vonult ki a helyszínre, tekintettel arra, hogy a bejelentő elmondása szerint a társaság támadólag lépett fel velük szemben. Intézkedésre nem került sor, mert a házkutatás során a rendőrök nem találtak fegyvert abban a házban, amelyik előtt a csoport gyülekezett. A társaság tagjai, miután erről értesültek, a rendőrök felszólítására elhagyták a helyszínt.

A szóvivő elmondta: a lövedéket a siófoki kórházban vették ki a fiú fejéből. Az orvosi vélemény szerint a sérülés nyolc napon belül gyógyuló, de mivel lehetett volna súlyosabb is, a rendőrség ismeretlen tettes ellen súlyos testi sértés kísérletéért indított eljárást.