Talált üvegből ivott valamilyen folyadékot egy két és fél éves győrteleki kisgyerek, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. A kisfiú valószínűleg valamilyen benzinszármazékot ivott.

Életveszélyes állapotban kórházi kezelésre szorul egy két és fél éves győrteleki kisgyerek, aki ismeretlen folyadékot ivott egy talált üvegből - közölte a rendőrség csütörtökön. A kisfiú szerdán több gyermektársával együtt játszott szülei lakása mellett, és egy ott talált sörösüvegben lévő folyadékból ivott, amitől nem sokkal később rosszul lett - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.

A kisfiút előbb a mátészalkai kórházba szállították, ott újraélesztésére volt szükség, majd mentőhelikopter vitte tovább a nyíregyházi gyógyintézetbe. A jelenlegi adatok szerint feltehetően valamilyen benzinszármazék volt az üvegben.

Az eset idején a gyermek anyja és más felnőttek is a közelben tartózkodtak, de nem vették észre amikor a fiú ivott a talált üvegből. A rendőrség vizsgálja a büntetőjogi felelősség kérdését.