Pénteken kezdik meg a kijavított Combino villamosok tesztélést Budapesten. A nagykörúton járó óriáshernyók kedd óta nem közlekednek, mivel problémák voltak a villamosok ajtajával.  A Siemens szerint a járművek augusztus második felében járhatnak újra.

Augusztus második felében járhatnak újra a Combino villamosok - közölte a gyártó Siemens Zrt. pénteken. A cég egy járművet már átvizsgált, annak tesztelését péntek éjszaka kezdik meg, amit várhatóan egész hétvégén folytatnak majd.

Az 54 méter hosszú villamosok kedd óta nem közlekednek, miután sorozatos meghibásodásokat tapasztaltak a járműveknél. Elsősorban a villamosok ajtajával voltak problémák. Ezzel kapcsolatban Dirk Rösler, a Siemens AG közlekedéstechnikai ágazatának projektvezetője kedden elismerte: típushibáról van szó. Ezért döntöttek a villamosok visszahívásáról és ellenőrzéséről.

Demszky Gábor főpolgármester pénteken azt mondta: a Combino villamosok alapos felülvizsgálatára van szükség, a típushibák kijavítását követően tesztelés alá vetik a járműveket, hogy kizárólag üzembiztos villamosok kerülhessenek vissza a forgalomba.

Hozzátette: a BKV csak a tesztelés után döntheti el, hogy a Combino villamosok, mikor állhatnak újra forgalomba. A főpolgármester szerint a villamospálya áramellátó rendszerének felújítás szeptember 2-re fejeződik be, de addig hibák még előfordulhatnak.