Az ügyészég önbíráskodás miatt nyomoz egy fővárosi rendőr ellen. Az ügy részletei egyelőre homályosak, csak annyit tudni, hogy a gyanúsítottra Óbudán csaptak le az ügyészségi nyomozók egy pénzátadást követően.

Önbíráskodás miatt indult nyomozás egy rendőr ellen Budapesten. Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője szerint pénteken Óbudán tetten értek egy, a fővárosban szolgáló rendőrt.

Az MTI ügyészségi forrásokból úgy értesült, hogy a Rendészeti Biztonsági Szolgálat munkatársával együtt legalább egy civil személyt is eljárás alá vontak az ügyészségi nyomozók. A gyanúsítottakra egy pénzátadást követően csaptak le.

Önbíráskodást a Büntető Törvénykönyv alapján az követ el, aki "abból a célból, hogy jogos vagy jogosnak vélt vagyoni igényének érvényt szerezzen, mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön." A bűncselekmény egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Az ügy részleteiről az ügyészség hétfőre ígért részletes tájékoztatást.