Péntekig kell eljuttatni kérelmüket azoknak, akik pótfelvételire akarnak jelentkezni. Pótfelvételire csak azok jelentkezhetnek, akiket sehova nem vettek fel.

Péntekig kell a felsőoktatási intézményekbe megérkezniük a nyári pótfelvételi jelentkezéseknek. Csak azoknak a jelentkezését fogadják el, akiket idén sehová nem vettek fel.

Az egyes felsőoktatási intézményekbe két formában lehet pótlólag jelentkezni. Az egyetemek és főiskolák egyrészt a sehová fel nem vett jelölteknek levélben felajánlhatják a költségtérítéses képzésre történő felvételt. Másrészt arra is van lehetőség, hogy valaki teljesen új jelentkezést nyújtson be, vagyis újra felvételizzen.

A felvételi eljárás során csak egy intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni, erre a célra külön "A" típusú jelentkezési lap is készült. A felvételt ennek a speciális "A" lapnak, valamint egy "B" jelű jelentkezési lapnak a kitöltésével és beadásával kell kérni. A pótfelvételi eredményéről 2006 szeptemberének első napjaiban kapnak értesítést a jelentkezők.