Bújócskázás közben harapott meg életveszélyesen egy kétéves kisfiút egy kutya a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Milotán. A gyereket kedden szállították kórházba, súlyos fejsérülésekkel.

Életveszélyesen megsebesült az a kétéves kisfiú, akire kutya támadt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Milotán. A gyermeket kedden este szállították kórházba, miután szomszédjuk kutyája a fején több helyen megharapta.

Fülöp Gergely, a megyei főkapitányság sajtószóvivője szerint a kisfiú testvéreivel bújócskázott az udvaron, közben a kerítés mellett átmászott a szomszédba, ahol a megkötött nagytestű keverék kutya elérte és megtámadta. A gyermek segélykiáltásaira a másik szomszéd figyelt fel, aki elhozta a vérző fiút a kutya mellől. A rokonok szerint a kisfiú szerette az állatokat, szülei kutyáján még lovagolni is szokott, így feltehetően nem félt megközelíteni a szomszéd kutyát sem.

A gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés gyanújával indított rendőrségi eljárás során értesítették az állatorvost, aki megállapította, hogy a kutya elhelyezése megfelelő volt, és ezért az állatot a helyszínen tartja megfigyelés alatt.