Szerdán kezdte meg a Gyurcsány-csomag ellen tiltakozó aláírások gyűjtését a Fidesz, annak ellenére, hogy a párt hivatalosan hétfőre hirdette meg az akciót. Rogán Antal szerint a késés oka a rossz időjárás volt. A Fidesz azt reméli, hogy szeptember 23-ig legalább 1 millióan írják majd alá a "Jó reggelt, Magyarország!" című kiáltványt.

A köztereken is elkezdődött szerdán a Fidesz "Jó reggelt, Magyarország!" kiáltványhoz kapcsolódó aláírásgyűjtő akciója, amellyel az ellenzéki párt a Gyurcsány-csomag ellen akar tiltakozni. Rogán Antal fideszes politikus elmondta: az aláírásgyűjtés főként a köztereken és a Fidesz-irodákban zajlik, házakba nem kívánnak bekopogni. A kiáltványt online aláírással is el lehet látni a Fidesz honlapján.

A Fidesz hivatalosan hétfőn kezdte meg az aláírásgyűjtő akciót, ekkor azonban még a párt sajtóosztályán az [origo] megkeresésére nem tudták megmondani, hogy milyen helyszíneken gyűjtik a párt aktivistái az aláírásokat. Rogán Antal ezzel kapcsolatban elmondta: a rossz időjárás volt az oka annak, hogy nem hétfőn indult el a köztéri aláírásgyűjtés. Hozzátette: kedden már tartottak egy próbát a Ferenciek terén, ahol másfél óra alatt közel ezer aláírás gyűlt össze.

Az ellenzéki párt reményei szerint több mint 1 millióan írják majd alá a"Jó reggelt, Magyarország!" című kiáltványt. Az aláírásgyűjtő akció szeptember 23-án, a párt budapesti rendezvényén, a Hősök terén zárul majd le.

Az aláírásgyűjtő íven többek között a következő szöveg szerepel: "Az elmúlt évek hibás politikai döntései miatt Magyarországon pénzügyi válság alakult ki. Támogatja-e Ön aláírásával a pénzügyi válságot előidéző állami vezetők felelősségre vonását? Támogatja-e Ön a túlzott megszorítások eltörlését és minden további felesleges megszorító intézkedés elvetését?"

Az ívek alján lévő szöveg szerint az aláírók hozzájárulnak ahhoz, hogy a Fidesz az aláírásgyűjtő íven megadott adatokat - név, telefonszám, e-mail cím, lakcím - kezelje és azokat felhasználhassa hasonló megkeresés céljából. Ha valaki ezt nem szeretné, az megtagadhatja az íven az adatok felhasználását.

 [origo]/MTI