Tűzoltói tiszteletadással vettek végső búcsút szombaton Reppman Károlytól, aki egyike annak a három tűzoltónak, akik a keddi, műegyetemi lőtéren keletkezett tűz oltása közben vesztették életüket.

Reppmann Károly tűzoltó hadnagyot családján, barátain kívül az ország különböző pontjairól érkezett több száz bajtársa kísérte el utolsó útjára szombaton a váli római katolikus temetőben. A 24 éves tűzoltó két társával együtt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pincéjében lévő lőtéren kedd este keletkezett tűz oltása közben vesztette életét.

Ravatalánál lerótta kegyeletét Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter, a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezérkara, Bende Péter fővárosi tűzoltó parancsnok is.

Az egyházi gyászszertartáson tűzoltók alkottak díszőrséget, ők vigyázták a hadnagy koporsóját. Egyikük piros bársonypárnán az elhunyt tűzoltó sisakját tartotta.

A gyászmise után Benda Péter méltatta az elhunyt érdemeit, kiemelve, hogy a tűzeseteknél tanúsított szakmai magatartásáért, bátorságáért többször elismerésben részesült. Amikor a hadnagy koporsóját örök nyugalomra helyezték, a temetőben és országszerte máshol is megszólaltak a tűzoltószirénák.