Túrós csuszával zárja gyalogtúráját Tarlós

2006.08.14. 13:20
A Köztársaság téren, az MSZP-székház közelében nyitotta meg kampányirodáját Tarlós István főpolgármester-jelölt. A Fidesz által támogatott, független jelölt két hét múlva gyalogtúrára indul a fővárosban, hogy felkeresse a választókat.

Hétfőn délelőtt - legalábbis az [origo] munkatársának ottjártakor - nem volt egyetlen érdeklődő sem Tarlós István most megnyitott Köztársaság téri kampányirodájában. Az iroda egyik dolgozója ugyanakkor azt mondta, hogy már érkeztek választók a kora délelőtti órákban, akik kopogtatócédulát vittek, vagy javaslataikat osztották meg a kampánystábbal. Azt viszont nem tudta megmondani, hogy pontosan hány érdeklődőt fogadtak az első nap délelőttjén.

Tarlós István, a Fidesz által is támogatott, független főpolgármester-jelölt vasárnap jelentette be, hogy a Köztársaság téren állítja fel kampányirodáját, az MSZP központi székházának közelében. A főpolgármester-jelölt azzal indokolta a helyszínválasztást, hogy győzelme esetén - akár október 1-jének éjszakáján - "lehet beszélni a téren lévő szocialista párttal a baloldali főpolgármester-helyettesekről".

Tarlós kampánya a 22+1 nap Budapesten nevet kapta, mivel a jelölt 23 alkalommal egynapos gyalogos túrára készül a fővárosban. A gyaloglást azzal indokolta, hogy szerinte csak így lehet megnézni a várost és találkozni a lakóival. A kampány során Tarlós ugyanis az utca emberével is beszélgetni akar, de különböző budapesti intézmények vezetőit is felkeresi. A két hét múlva, augusztus 28-án induló program szerint minden alkalommal másik kerületbe látogat: a túra Csepelen kezdődik, és a "plusz 1 napon", szeptember 28-án Óbudán fejeződik be, ahol Tarlós túrós csuszával várja a választókat.

A főpolgármester-jelölt céljai között szerepel többek között, hogy legyen rend, biztonság a közterületeken. Kiderül az is a program legfontosabb elemeit felsoroló szórólapjából, hogy a rend alatt többek között a graffitik és a kutyapiszok eltüntetését érti. Tarlós azt is ígéri, hogy átszervezi a BKV-t, valamint a parkolási rendszert, és új kerékpárutakat is építtet. Emellett a panelprogramot és a hajléktalankérdést is kiemelten kezeli a Fidesz által is támogatott jelölt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK