Telefonon magyarázza a megszorításokat az MSZP

2006.08.14. 15:54

Az MSZP ezért.hu címen új kampányhonlapot és egy információs telefonvonalat is indított, hogy megmagyarázzák a megszorító intézkedések szükségességét.

A 06 40 334455-ös telefonszámon és az ezért.hu honlapon is a Gyurcsány-csomagot magyarázza az MSZP. Az információs vonalon megtudhatjuk többek között, hogy a párt szerint nincs ellentmondás a kormányprogram és az MSZP választási programja között, csak sorrendi különbség van. A szocialista magyarázat szerint új alapok kellenek egy rosszul működő rendszer helyett, hogy lehívhassuk az uniós fejlesztési támogatásokat.

A reformok szükségességéről pedig azt tudhatjuk meg a honlapon, hogy most érkezett el az alkalmas pillanat, "amikor minden a reformok megvalósítása mellett szól". A tájékoztató szöveg szerint ugyanis a "hatalmas uniós forrásoknak köszönhetően most nemcsak felgyorsíthatjuk, de meg is sokszorozhatjuk a fejlesztéseket. (...) Ahhoz azonban, hogy az utolsó eurócentig el tudjuk hozni a nekünk járó pénzt Brüsszelből, egyensúlyt kell teremtenünk a költségvetésben; és hogy ezt a rengeteg pénzt ne egy lyukas zsákba öntsük, alapvető reformokat kell végrehajtanunk" - fogalmaz az MSZP válasza a kérdésre.

Emellett az egyes reformlépésekről is olvashatunk, illetve hallhatunk, így az egészségügy, a felsőoktatás átalakításáról, a gázártámogatásól, az államreformról, a vagyonosodási vizsgálatok szükségességéről vagy az adórendszer átalakításáról.

Az információs vonalon egy férfihang olvassa fel a párt álláspontját azokról a kérdésekről, amelyek a honlapon is szerepelnek. A géphang a legtöbb esetben gyakorlatilag szó szerint ugyanazokat a válaszokat ismétli meg, amelyeket az ezért.hu oldalon találunk. Aki végighallgatja az üzenetet, de maradnak még benne nyitott kérdések, az a csillag gomb megnyomásával elérheti a vonal egyik munkatársát. Igaz, ahhoz, hogy ehhez az opcióhoz az ember, mintegy hat percnyi szöveget kell végighallgatnia. A honlapon ugyanakkor lehet e-mailen kérdéseket küldeni az MSZP-nek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK