Felfüggesztették az új rádióelnök bejegyzését

2006.08.16. 13:19

A cégbíróság szerdán hozott végzésében felfüggesztette a Magyar Rádió elnökének, Such Györgynek a bejegyzését -állítja Gráf Csilla, az MR kuratóriumának tagja. A felfüggesztésre azért került sor, mert az egyik kurátor a titkos szavazáson ahelyett, hogy bekarikázta volna Such nevét, ikszet rakott az elnök neve mellé, a bíróság ezt szabálytalannak találta.

"Telefonon arról tájékoztatott minket ma az illetékes bíró, hogy meghozta a végzést, és a mi beadványunkra való tekintettel felfüggesztette a cégbírósági bejegyzést" - állítja Gráf. A Magyar Rádió kuratóriumának társadalami delegáltja és társa, Pós Péter a múlt hónapban fordult a Fővárosi Bírósághoz és az ügyészséghez amiatt, hogy a július 10-i elnökválasztáson - noha a kurátoroknak a titkos szavazáson karikázással kellett volna véleményt nyilvánítaniuk - egyikük egymást keresztező két vonallal áthúzta az igen választ.

Miután vita robbant ki a kérdésben, az egyik kurátor nyilvánosan közölte, hogy ő volt az, aki a vitatott módon adta le a szavazatát, s jelezte: az volt a szándéka, hogy a jelölt megválasztása mellett szavazzon. A testület ezt követően szavazással úgy döntött, érvényesnek és támogató voksnak fogadja el azt a vitatott szavazatot, amely nélkül nem léphetett volna hivatalba Such György.
 
A cégbírósági döntés azért is pikáns, mert Such György, a Magyar Rádió új elnöke időközben megvált a gazdasági és az igazgatásszervezési alelnökeitől, valamint a műsorokat érintő döntéseket is hozott. Például letiltotta Lovas István jegyzeteit is.

MTI/[origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKK