Három hidat is lezárnak a hétvégén

2006.08.16. 17:51

Három hidat - a Lánchidat, az Erzsébet és a Szabadság hidat - is lezárnak vasárnap az augusztus 20-i ünnepségek miatt. A pesti alsó rakpartot pedig már szerdától nem lehet használni. A metró viszont éjfélig jár majd vasárnap.

Az augusztus 20-i ünnepségek miatt már szerdától forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk az autósoknak Budapesten. A Lánchidat erre a hétvégére is lezárják, de vasárnap délutántól nem közlekedhetnek a járművek az Erzsébet és a Szabadság hídon sem, és elképzelhető, hogy a korlátozás a Petőfi hidat is érinti majd.

A Lánchíd szombaton 8 órától hétfőn hajnali 2 óráig lesz lezárva, míg az Erzsébet hidat és a Szabadság hidat a repülőnap és a tűzijáték miatt vasárnap 15 órától várhatóan szintén hétfőn 2 óráig zárják el a forgalom elől.

A hidak mellett a pesti alsó rakpartot a Lánchíd és az Erzsébet híd között már szerdán 18 órakor lezárják a Duna-parti Vigasságok miatt, itt hétfőn 8 óráig nem közlekedhetnek az autósok.

A 2-es villamosok szombaton, a Kossuth téri Örömkoncert idején (18 órától üzemzárásig) rövidebb útvonalon, a Jászai Mari tér helyett csak a Garibaldi utcáig járnak. A Lánchíd lezárása miatt szombattól vasárnap estig a 16-os autóbuszok az Erzsébet hídon át haladnak, mint ahogy a 105-ös autóbuszok is, amelyek az Apor Vilmos tértől nem a Deák térig, hanem a Ferenciek teréig közlekednek.

Vasárnap, augusztus 20-án a Kossuth Lajos téri ünnepségek miatt rövidített, illetve módosított útvonalon viszi utasait a 2-es villamos, a 70-es és a 78-as trolibusz, valamint a 11-es, 15-ös, a 39-es, a 60-as és a 86-os autóbusz is.

Este a tűzijáték miatt a 2-es villamos csak a Boráros térig közlekedik, a 7-es, a gyors 7-es, a 73-as és a gyors 173-as autóbuszok pedig két szakaszban járnak: Budán a dél-budai végállomások és a Móricz Zsigmond körtér között, míg Pesten a Baross tér és a pesti végállomások között. Egyes útszakaszok lezárása miatt 17 órától nem közlekednek a 15-ös, a 16-os, a 27-es a 78-as és a 105-ös autóbuszok.

A szokottnál tovább, 24 óráig közlekednek viszont a kisföldalatti, a 2-es és a 3-as metró szerelvényei, ráadásul vasárnap a 2-es metró már teljes vonalán közlekedik. Szintén éjfélig jár 20-án a csepeli és a szentendrei HÉV, utóbbi a Batthyány tér és Békásmegyer között. Éjszaka tovább közlekednek a 6-os, a 14-es, az 50-es és az 56-os villamosok is, továbbá sűrűbben követi egymást az éjszakai járatok - olvasható a Fővinform internetes honlapján.