Összegyűjtötte az összes SZDSZ-es fővárosi jelölt a szükséges számú ajánlószelvényt, így a párt Budapesten már lezárta a jelöltállítást. A kisebbik kormánypárt Budapesten kilenc, vidéki városokban 64 polgármesterjelöltet állított.

Az SZDSZ a fővárosban lezárta a jelöltállítást, és befejezte az ajánlószelvények gyűjtését az őszi önkormányzati választásokra - jelentette be a párt kampányfőnöke. Horn Gábor elmondta: a fővárosban 9 polgármesterjelöltet indítanak a szabad demokraták, Csécsei Béla (VIII. kerület), Gegesy Ferenc (IX.), Ungár Klára (XII.), Szabadai Viktor (XIII.), Weinek Leonárd (XIV.), Máté Gyula (XV.), akit az MSZP is támogat, Ferencz István (XVIII.), Csillag László (XX.) és Kulinyi Márton (XXI.) személyében. Budapest többi kerületében a szocialista párt által megnevezett közös jelöltet támogatja az SZDSZ - közölte. Hozzátette: több mint 300 egyéni képviselőjelöltje lesz az SZDSZ-nek a fővárosban.

Horn Gábor beszélt arról, hogy vidéken 64 polgármesterjelöltet indítanak, ők már összegyűjtötték a kopogtatócédulákat, és szerinte a hét végére a megyei listaállításhoz szükséges számú szelvény is össze fog gyűlni. Mint mondta, a helyi szintű választási megállapodások megkötése más pártokkal még nem zárult le, a szocialista párt mellett a Vállalkozók Pártjával és az MDF-fel várható helyi együttműködés.

Kérdésre válaszolva közölte: a szabad demokraták akkor nevezik majd sikeresnek az őszi választás eredményét, ha megtartják jelenlegi polgármesteri pozícióikat, és nem lesz olyan megye az országban, ahol a képviselő-testületnek nincs egyetlen liberális tagja sem. Most 110 liberális vezetésű település van az országban és hét olyan megye, ahol nincs szabad demokrata képviselő - tette hozzá.

Az önkormányzati választási kampánnyal kapcsolatban hangsúlyozta: az SZDSZ önállóan is megmutatja magát, bár Demszky Gábor a kormánypártok közös főpolgármester-jelöltje, a liberálisok nemcsak vidéken, de a fővárosban is készítenek saját kampányt.

Mint mondta, az SZDSZ fővárosi kampánya arról fog szólni, hogy Budapest a budapestieké. A következő hat hétben a liberálisok arról fognak majd beszélni, hogy mi történt eddig, és mit kívánnak tenni még a főváros érdekében. A kampányelemeket ismertetve elmondta: megjelent a Liberális Város elnevezésű újság harmadik száma, amelyet eljuttatnak minden fővárosi postaládába, már láthatók az utcákon az új plakátok, a jövő héttől pedig a tévében vetíteni kezdik a kampányfilmeket.