A Fővárosi Bíróságon támadja meg a négyes metró szerelvényeinek beszerzésére kiírt pályázat eredményét a második helyezett. Az orosz cég szerint a végeredmény azért nem érvényes, mert a győztes konzorcium magyar tagja ellen a pályázat ideje alatt csődeljárást indítottak, ez pedig kizáró ok.

A Fővárosi Bírósághoz fordult a BKV metrószerelvény-tenderének vesztese, az orosz Metrowagonmash - jelentette be Juhász Béla, a cég magyarországi képviseletét ellátó Interline Kft. vezetője csütörtökön. A négyes metró szerelvényeinek beszerzésére kiírt pályázat második helyezettje azért támadja meg a BKV döntését, mert szerintük a győztes konzorcium egyik tagja ellen a tender ideje alatt csődeljárást folytattak, ez pedig a kiírás szerint kizáró ok.

A négyes metró szerelvényeit a jelenlegi állapot szerint a francia Alstom Transport és a magyar Ganz Transelektro Közlekedési Rt. alkotta Budapest Metropolis Konzorcium szállítja majd. A két cég közül a magyar volt az, amelyik ellen korábban csődeljárás indult, a második helyezett Metrowagonmash ezért már a tender május 19-i eredményhirdetésekor jelezte, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordul. Mint elmondták, a Budapest Metropolis Konzorcium azóta már nem is létezik, hiszen a magyar cég időközben átalakult.

Juhász Béla csütörtökön elmondta, hogy a döntőbizottság elutasította a fellebbezésüket, ezután fordultak a Fővárosi Bírósághoz. A Metrowagonmash képviselője hozzátette, hogy a bíróság szeptember 15-ig adott haladékot az orosz cégnek, amelynek addig lesz ideje megfogalmazni a Közbeszerzési Döntőbizottság döntésével kapcsolatos észrevételeit, illetve megcáfolni a döntőbizottság által felhozott érveket.