Augusztus 20-a után Gyurcsány Ferenc személyesen vesz részt a szocialista párt kampányában, megfordul minden megyében, Budapesten és mintegy három tucat településen. A szocialisták most internetes oldalon és telefonon kampányolnak, a Gyurcsány-csomag szükségességét próbálják elmagyarázni.

Gyurcsány Ferenc egy sajtótájékoztatón az MSZP önkormányzati választási kampányát ismertetve elmondta, hogy augusztus 20-a után személyesen vesz részt a szocialista párt kampányában, megfordul minden megyében, Budapesten és mintegy három tucat településen.

A kormányfő közölte azt is, hogy "téved a kormány elszántságát illetően, aki úgy gondolja, hogy a Gyurcsány-csomag megbuktatható". Szerinte ugyanis a reform és az egyensúly az ország érdekét szolgálja, ezektől a kormányt politikai nyomásgyakorlással nem lehet eltéríteni. A miniszterelnök a kiigazításokat, a reformokat és a fejlesztéseket háromlábú székhez hasonlította, amelynek ha kirúgják az egyik lábát, felborul.

Gyurcsány Ferenc szerint az önkormányzati választás arról szól, hogy olyan vezetők kerülnek-e a települések és a megyék élére, akik jobb életet szeretnének helyben, ám ez csak a reformokat és az egyensúlyt célzó program támogatásával valósítható meg.

Juhász Ferenc, az MSZP alelnöke pártja kampányáról elmondta: külön internetes oldalon és telefonon is tájékoztatják az embereket az elmúlt időszakban hozott intézkedésekről. Ez a kampány arról szól, mit gondolunk, miért kellenek ezek az intézkedések - mondta, hozzátéve, hogy szeptember 1-jétől áttérnek a jelölteket támogató kampányra, de kiadvánnyal is készülnek.

Gyurcsány Ferenc nyilatkozatára a Fidesz közleményben reaált. E szerint az ellenzéki párt úgy véli, az önkormányzati választások döntenek a Gyurcsány-csomag sorsáról is. A közlemény szerint "aki a szocialistákra szavaz, az a Gyurcsány-csomagra szavaz. Akik pedig a polgári erőket tüntetik ki a bizalmukkal, azok a helyi ügyek mellett arra is voksolnak, hogy az országnak nem erre a csomagra van szüksége. Az eredmény politikai ténnyé válik majd, amely elől - hiába sugallja már most a miniszterelnök - nem térhet ki a kormány. Ha az emberek többsége a polgári irányzatra szavaz, akkor az azt jelenti, hogy ez a csomag megbukott és a kormánynak változtatnia kell eddigi politikáján."- olvasható a Fidesz állásfoglalásában.