Több rablással kapcsolatban is ismert a neve a hétfői MOM parki pénzszállító-rablás egyik gyanúsítottjának. V. László nyomravezetőjének egymillió forintos jutalmat ajánlott fel a rendőrség. Az újabb adatok szerint a 100 milliót zsákmányoló rablók összesen hárman volt.

Egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki szerdán a BRFK a hétfői pénzszállító-rablás egyik feltételezett elkövetőjére, aki a rendőrök szerint a 33 éves budapesti V. László. Ellene országos körözést adtak ki.

V. neve napilapok értesülései szerint több korábbi fegyveres rablással kapcsolatban is felmerült, a Bilkk szerint egyszer - 2001-ben egy postarablást követően - el is fogták, de később szabadlábra helyezték, a Népszabadság pedig egy 2002-es rablásáról tud, ami után Szlovákiába szökött. A hétfői rablásban napilapok információi szerint hárman vettek részt, és több kocsit is előkészítettek a meneküléshez.

A rablók körülbelül 100 millió forintot zsákmányoltak, miután a fővárosi MOM Park előtt lefegyvereztek és kiraboltak egy pénzkísérőt. A Blikk szerint V. volt az egyik támadó, míg harmadik társuk egy járó motorú Citroenben várta őket. A rablás után a támadók egyike a kocsiba ugrott, míg a másik gyalogosan menekült. A kocsiban ülők közül az egyik feltehetően súlyosan megsérült, amikor a járműre több lövést is leadott a másik biztonsági őr. A rendőrség továbbra is azt kéri a rendelők, kórházak, gyógyszertárak munkatársaitól, hogy ha bárki lőtt sérüléssel jelentkezne, azonnal értesítsék a hatóságot.

A rablók akkor csaptak le, amikor a pénzkísérők az aznapra szükséges készpénzt szállították a XII. kerületi bevásárlóközpontba. A pénzt cipelő biztonsági őrre a bejáratnál támadt két fegyveres, akik elvették tőle a pénzzel teli táskát és a fegyverét, majd egyikük gyalogosan, másikuk pedig autóval menekült el. Az autóra a másik biztonsági őr több lövést is leadott. A kocsit még hétfő délelőtt megtalálták a XII. kerületi Tündér utcában, utasterében vérnyomokkal, és kedden előkerült a másik kocsi is - egy zöld Volkswagen Golf.

[origo]/MTI