Elindította plakátkampányát az MDF. A párt a "Nem minden tojás egyforma" szlogennel hívja fel magára a választók figyelmét. Az MDF plakátjain pedig foltos fürjtojások között egy fehér tojás látható, a kampányfőnök szerint ez szimbolizálja a párt tisztaságát és hiteles politikáját.

Plakátkampányt indított az MDF csütörtökön. Az MDF a "Nem minden tojás egyforma" szlogennel hívja fel a nagyvárosokban a választók figyelmét arra, hogy "van a magyar politikai rendszerben egy párt, amely szavahihetőségét nem vesztette el" - mondta Makay Zsolt kampányfőnök. A plakáton látható foltos fürjtojások között egy fehér tojás szimbolizálja az MDF tisztaságát és hiteles politikáját - tette hozzá. A plakáton szerepel még a "Megígértük, betartottuk, új jobboldalt építünk" felirat is.

Katona Kálmán, a párt főpolgármester-jelöltje elmondta: a bevezető két hét leteltével területi szinten folytatják a párt önkormányzati kampányát. Emellett mindenhol megjelenik majd üzenetként a zöldebb, élhetőbb környezet megteremtése és a korrupcióellenesség. Mint mondta, az MDF jól átlátható költségvetésre alapuló kampánya során nem fogad el tisztázatlan eredetű pénzeket, s elsősorban a központi támogatásból bejövő összegekre alapoz.

Makay Zsolt elmondta: a következő két hétben 500 óriásplakáton, 100 busz hátfalán és 200 úgynevezett citylight poszteren jelennek meg hirdetéseik a nagyvárosokban. A kéthetes plakátkampány költsége nem éri el a 10 millió forintot, a teljes önkormányzati kampány során a plakátok előállításának és a felületek bérlésének költsége összesen mintegy 30 millió forintot tesz majd ki.

Katona Kálmán újságírói kérdésre szólt arról is: főpolgármester-jelölti ajánlószelvényeit a jövő hét elején adja le. A budapesti kampány nyitónapja várhatóan szeptember 2-án lesz egy olyan állandó helyszínen, ahol folyamatosan tartanak majd rendezvényeket.

Makay Zsolt kitért rá, hogy jelöltjeik több mint 80 százaléka már összegyűjtötte a szükséges mennyiségű ajánlószelvényt. Hozzátette, hogy a jelöltek négyötöde önállóan indul, és a baloldallal nincs közös jelöltje a pártnak.