Két hónappal meghosszabbították a nyomozást a Magyar Nemzet fotósa ügyében, akit a június 3-ai Újpest-Fehérvár focimeccs után bántalmazott egy rendőr. Az ügyészség azzal indokolta a hosszabbítást, hogy további tanúkat akarnak meghallgatni.

Meghosszabbította a Magyar Nemzet fotósának megverése miatt indult nyomozás határidejét az ügyészség - mondta az MTI kérdésére a Fővárosi Főügyészség szóvivője csütörtökön. Morvai Attila megerősítette a hirszerzo.hu információját, hogy további két hónappal, október 8-ig meghosszabbították a nyomozás határidejét.

Mint mondta, ennek oka, hogy további tanúkat akarnak meghallgatni. Egyrészt a helyszínen intézkedő rendőröket akarják meghallgatni, másrészt olyan független tanúkat akarnak felkutatni és kihallgatni, akik azonosíthatók a felvételeken.

A Magyar Nemzet fotósát a június 3-ai Újpest-Fehérvár labdarúgó-mérkőzés után egy intézkedő rendőr tomfával mellkason ütötte, majd kicsavarta a kezét. A fotós segítségére siető társát pedig gázsprével lefújták. A Magyar Nemzet munkatársa bántalmazás hivatalos eljárásban vétség gyanúja miatt tett feljelentést, a Budapesti Nyomozó Ügyészség pedig június 7-én elrendelte a nyomozást.

A fotósok elleni rendőri fellépés miatt több szervezet is tiltakozott. A történtek miatt az Országos Rendőr-főkapitányság és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége között is egyeztetés kezdődött arról, hogyan lehetne felismerhetővé tenni a rendőrök számára a sajtó éles helyzetben dolgozó munkatársait.