Hivatalosan is jelölt Demszky és Tarlós

2006.08.18. 22:03

Hivatalosan is nyilvántartásba vette a választási bizottság főpolgármester-jelöltként Demszky Gábort és Tarlós Istvánt. Mindketten az ehhez szükséges ajánlószelvények háromszorosát gyűjtötték össze.

Főpolgármester-jelöltként nyilvántartásba vette Demszky Gábort és Tarlós Istvánt a Fővárosi Választási Bizottság pénteken, miután ellenőrizték a benyújtott ajánlószelvényeket - közölte Brutóczky László, a Fővárosi Választási Iroda (FVI) munkatársa.

Az MSZP és az SZDSZ közös jelöltjeként induló Demszky Gábor több mint 23 ezer ajánlócédulát adott le, ebből csaknem kétezer volt érvénytelen, így összesen 21 802 kopogtatócédulát talált érvényesnek a bizottság.

A független jelöltként induló, de többi között a Fidesz és a KDNP támogatását is élvező Tarlós István mintegy 22 ezer ajánlószelvényt gyűjtött össze, ebből 570 volt érvénytelen, összesen 21 371 pedig érvényes. Így mindkét jelölt a nyilvántartásba vételhez szükséges ajánlószelvények több mint háromszorosát gyűjtötte össze - tette hozzá Brutóczky László.

Budapesten mintegy másfél millió névjegyzékben szereplő választópolgár van, a főpolgármester-jelölt állításához 7035 érvényes ajánlószelvény szükséges. A törvény szerint abból lesz főpolgármester-jelölt, akit a főváros választópolgárainak 0,5 százalékának ajánlásával rendelkezik.

KAPCSOLÓDÓ CIKK