Kukába dobta a postás az ajánlószelvényeket

2006.08.18. 13:23

Összesen 205 ajánlószelvényt dobott a kukába egy szolnoki postás, akit emiatt időközben kirúgtak. Az eset azután pattant ki, hogy egy képviselőjelölt ajánlószelvényeket próbált gyűjteni, de öt utcában is arról panaszkodtak neki az emberek, hogy nem kapták meg az ajánlószelvényeket.

A kukába dobott 205 ajánlószelvényt egy postás Szolnokon, a Széchenyi városrész 2. számú választókörzetében. Az ügyre akkor derült fény, amikor Somogyi Imre, a Szabad Demokraták Szövetségének egyik önkormányzati képviselőjelöltje kopogtatócédulát gyűjtött magának.

Somogyi Imre azt mondta, múlt hétvégén személyesen kereste fel a választókörzetében élőket, és a beszélgetések során öt utcában jelezték az emberek, hogy nem kapták meg az ajánlószelvényeket. Hozzátette: az esetet jelentette a polgármesteri hivatalban, és információi szerint az ajánlószelvények azért nem kerültek terítésre, mert a postás a kukába dobta azokat.

Gara Péter, a Magyar Posta kelet-magyarországi régiójának kommunikációs munkatársa az üggyel kapcsolatban azt közölte: a vizsgálat során kiderült, a próbaidős kézbesítő valóban a kukába dobta a küldeményeket. Fegyelmezetlen munkavégzése miatt munkaviszonyát megszüntették. A posta nagyon sajnálatosnak tartja az esetet, és minden érintettől elnézést kér - mondta Gara Péter.

A szolnoki polgármesteri hivatal választási irodája munkatársának tájékoztatása szerint, aki nem kapta kézhez vagy elveszítette az ajánlószelvényt, az személyesen kérhet újat. Arra azonban felhívta a figyelmet, ha valaki már felhasználta hamis névaláírással az eltűnt kopogtatócédulát, hiába küldi be az érintett a magáét, mindkét ajánlás érvénytelennek számít.

KAPCSOLÓDÓ CIKK