Összeveszett az MSZP és az SZDSZ pécsi szervezete. A vitát a Pécs Európa kulturális fővárosa program logójának használata váltotta ki. A szocialisták szerint az SZDSZ-es polgármesterjelölt nem használhatná kampányanyagain a logót. A szabad demokrata politikus szerint viszont az MSZP-nek "savanyú a szőlő".

A pécsi MSZP szerint a helyi SZDSZ politikai célokra használja a Pécs Európa kulturális fővárosa program (EKF) logóját, ezért felszólította a pártot, hogy e védett emblémát ne tegye kampányanyagai közé - közölte Juhász István, a szocialisták városi elnöke.

Bretter Zoltán szabad demokrata pécsi polgármesterjelöltnek a választókhoz borítékban eljuttatott tájékoztató kiadványai között szerepel egy, az EKF program logóját ábrázoló matrica. A program azonban politikamentes, ezért az MSZP szerint elfogadhatatlan, hogy politikai üzenetek mellé csatolják.

Bretter Zoltán az MSZP tiltakozását kicsinyes húzásnak nevezte. Azt mondta: "savanyú a szőlő, amiért a matrica nekünk jutott először eszünkbe". A politikus magyarázata szerint a párt a logó használatával az EKF program iránti elkötelezettségét kívánja kifejezni. Megjegyezte, hogy a kulturális főváros címre való kandidálásról az MSZP korábban az SZDSZ-től hallott először, és az azon való részvétel már 2002-ben bekerült a szabad demokraták önkormányzati választási programjába, s azóta valóra is vált.

Felhívta a figyelmet, hogy az MSZP a polgármesterjelöltjét népszerűsítő szórólapon az "Együtt Európa kulturális fővárosáért!" szlogennel kampányol, továbbá Tasnádi Péter polgármesterjelölt fotóin és televíziós felvételein látszik, hogy a politikus zakóján EKF-jelvényt visel. Nekik lehet, nekünk nem? - tette fel a kérdést Bretter Zoltán.

Az MSZP és az SZDSZ helyi szervezete között az után mérgesedett el a viszony, hogy Toller László balesete után egyértelművé vált, új jelöltet kell állítania az MSZP-nek. Toller jelölését még az SZDSZ is támogatta, és választási együttműködést is kötött a párt, később azonban, Tasnádi jelölésekor a liberálisok jelezték, hogy saját polgármesterjelöltet indítanak Bretter Zoltán személyében.

[origo]/MTI