Óriási torlódások alakultak ki Budapest egyes útvonalain és az autópályák fővárosi bevezető szakaszain a tűzijáték előtt. A rendőrség közlése szerint ezzel együtt mindenütt folyamatos - bár lassú - a forgalom.

A BRFK sajtóügyeletese, Unger Pál alezredes elmondta: a hétvégéről hazafelé tartó és a tűzijátékra érkező vendégek, valamint az út- és hídlezárások miatt a vasárnap estéken megszokottnál jóval nagyobb az autópályák bevezető szakaszain a forgalom. A sávok telítettek, a forgalom lassú, de folyamatos. 

Ugyancsak nehezen lehet közlekedni a fővárosban azokon az útvonalakon, amelyeket érintenek a tűzijáték miatti lezárások. Az esti órákban három hídon - a Szabadság hídon, az Erzsébet hídon és a Lánchídon - nem lehet közlekedni, míg a Petőfi és a Margithidat részlegesen zárták le.

A BRFK illetékese emlékeztetett arra, hogy gépjárművel csak a Lágymányosi hídon és az Árpád hídon lehet átkelni. Unger Pál arra hívta fel a figyelmet, hogy hasonló torlódásokkal kell számítani a tűzijátékot követően, a késő esti órákban is mind egyes fővárosi utakon, mind pedig az autópályák kivezető szakaszain.