A "Képmutató plakátpályázat" akció keretében a Fidesz arra kéri a fiatalokat, hogy mondják el a véleményüket a Gyurcsány-csomag intézkedéseiről. A legjobb plakátokat szeptember 23-án a Felvonulási téren állítja ki az ellenzéki párt.

A Fidesz pályázatot hirdet, amelynek keretében felkérik a fiatalokat, hogy mondják el a véleményüket a Gyurcsány-kormány megszorító intézkedéseiről - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Loppert Dániel, a Fidesz ifjúsági tagozatának elnöke.

Loppert Dániel elmondta: elítélik, hogy a kormány - választási ígéreteivel ellentétben - mégis bevezeti a tandíjat. Hozzátette: éppen ezért a most induló plakátpályázat nyertesének a Fidesz egyéves tandíjnak megfelelő összeget fizet ki.

A "Képmutató plakátpályázat" nevű akció keretében a párt szeptember 3-ig várja az alkotásokat, köztük képeket, rajzokat, montázsokat. A legjobb műveket szeptember 23-án, a Felvonulási téren állítják ki a Jó reggelt, Magyarország! rendezvény keretében.

Orbán Viktor július 22-én, Tusnádfürdőn tette közzé a Jó reggelt, Magyarország! című kiáltványt. A kiáltvány céljaként Orbán Viktor pártelnök azt jelölte meg, hogy megbuktassák a Gyurcsány-csomagot. A Fidesz ezt követően augusztus 9-én kezdte meg a kiáltványhoz kapcsolódó aláírásgyűjtő akciót.