Keddre már kilencvenen lettek rosszul azok közül, akik egy szombathelyi étkezdében ettek a hétvégén. Az ÁNTSZ szerint szalmonella okozhatta a fertőzést. Az étkezde működését felfüggesztették.

Kilencvenre emelkedett az ételmérgezéses megbetegedések száma keddre Szombathelyen - közölte a Vas Megyei ÁNTSZ. Vasárnap a szombathelyi háziorvosi városi ügyelet jelezte, hogy sokan jelentkeztek hányásos, hasmenéses panaszokkal. Főként idősebbek és gyermekek betegedtek meg.

Az ÁNTSZ megállapította, hogy valamennyi beteg a szociális közétkezdében evett. A tisztiorvosi szolgálat azt feltételezi, hogy a szombati menüben egy diós sütemény okozta a megbetegedéseket. Az ÁNTSZ szerint a betegséget okozhatta szalmonellafertőzés is. A vizsgálat laboratóriumi eredménye szerdára várható.

A szombathelyi szociális étkeztetésben mintegy 700 fő kap meleg ebédet. A tisztiorvosi szolgálat munkatársai egyenként keresik fel és kérdezik ki tüneteikről a betegeket, illetve az étkezésben részt vevőket. Az érintett konyha működését a vizsgálatok végéig felfüggesztették.