Nem okozott kárt a fővárosban az a vihar, amelyről kedden délután figyelmeztető felhívást adott ki a Főpolgármesteri Hivatal a katasztrófavédelem jelzésére hivatkozva. A fővárosi önkormányzat így végül feleslegesen kérte arra a budapestieket, hogy lehetőleg tartózkodjanak zárt helyen az augusztus 20-it követő, újabb erős vihar miatt.

Szentgotthárd-Baja vonalán több kedden több zivatar kialakulása valószínű, a térségben piros riasztás van érvényben - állt a Főpolgármesteri Hivatal közleményében. A viharról az Országos Kataszrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatta a fővárost.

A zivatart eső és viharos, óránként 60-85 kilométeres szél kísérte. A főváros határát nagyjából 17 óra 20 perckor érte el északnyugati irányból a vihar. A Főpolgármesteri Hivatal ezért arra kérte a budapestieket, hogy a következő órákban lehetőleg zárt helyen tartózkodjanak.

Az [origo]-val valamivel 18 óra után Dobson Tibor a katasztófavédelem szóvivője, majd a Főpolgármesteri Hivatal is azt közölte, hogy tudomásuk szerint a főváros felett átvonuló vihar nem okozott károkat, illetve semmilyen fennakadást.