Az öngondoskodást akarja hirdetni az SZDSZ a Rajtad múlik! című tájékoztató sorozatával. Az SZDSZ szerint az állampolgárokra úgy kell tekinteni, mint akik a saját ügyeikben képesek maguk dönteni.

Rajtad múlik! címmel tájékoztató sorozatot indít az SZDSZ, amelyben a párt az öngondoskodást hangsúlyozza, többek között az egészségügy és a gazdaság területén - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Kuncze Gábor.

Az SZDSZ elnöke elmondta: az állampolgárokat felnőttként kell kezelni, akik a saját ügyeikben képesek maguk dönteni, és a mai politikában a liberálisok képviselik leghatározottabban, hogy az állam ne akarja megoldani az emberek problémáit azokon a területeken, ahol arra ők maguk is képesek.

Kuncze szerint bántó, hogy több politikai párt is a mindenható államot hangsúlyozza, az állampolgárokat kiskorúnak tekinti, akik aláírnak, aztán felvonulnak cél és eredmény nélkül. "Lett-e bármilyen haszna az olimpiai aláírásgyűjtésnek, a nemzeti petíciónak, a nemzeti konzultációnak?" - fogalmazott Kuncze.

A pártelnök a sorozat témái közül kiemelte az egészségügy, a gazdaság, az emberi szabadságjogok kérdésköreit.