A vasárnapi vihar után összegyűjtött ágak, és kidőlt fák mennyisége alapján a kertészeti társaság igazgatója úgy becsüli, hogy csaknem 1500 fa és 10 ezer ág tört le a fővárosi ítéletidőben.

Az augusztus 20-i vihar mintegy 1500 fát tett tönkre és 10 ezer combvastagságú ágat tört le Budapesten - közölte Kocsis László, a Fővárosi Kertészeti (Főkert) Rt. vezérigazgatója szerdán. A vezérigazgató becslését a Főkert által kezelt területeken összegyűjtött fa- és ágmennyiségre alapozta. A budapesti zöldterületek negyedét kezelő kertészeti társaság ugyanis több száz kipusztult fát és 3 ezer nagyobb ágat gyűjtött össze a vasárnapi vihar után.

A csaknem hét ezer köbméter fahulladékot a Főkert egy komposzttelepre szállította, ahol tápanyag-utánpótlásra szolgáló szerves anyagot nyernek belőle. Ezen kívül a Fővárosi Közterület Fenntartó Rt. a pusztazámori komposzttelepre és a rákospalotai égetőbe is szállít gallyakat, ágakat.

Kocsis László elmondta, hogy a két héttel korábban tomboló vihar is okozott károkat, főként a Városligetben, de akkor csak 1800 köbméter fahulladék keletkezett.