Újabb vádat emelt az ügyészség Kulcsár Attila ellen különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás miatt. A vádhatóság szerint Kulcsár olyan utasítást adott, amelynek alapján jogosulatlanul használtak fel 300 millió forintot az Állami Autópálya Kezelő Rt. számlájáról.

Az ügyészség indítványozta, hogy a most benyújtott vádiratot a bíróság egyesítse a Fővárosi Bíróságon jelenleg zajló, milliárdos sikkasztás büntetőperéhez - mondta Morvai Attila ügyészségi szóvivő.

Kulcsár Attila ellen azért emeltek újabb vádat az ügyészek, mert 2003. május 20-án a K & H Bank Önkormányzati és EU Projektigazgatóságának vezetőjeként olyan tranzakcióra adott utasítást, amelynek alapján jogosulatlanul használtak fel az Állami Autópálya Kezelő Rt. (ÁAK) számlájáról mintegy 300 millió forintot. A kárérték végül ennek csak a töredéke lett.

A vádhatóság szerint Kulcsár hosszú távra meg akarta nyerni ügyfélnek a II. kerületi önkormányzatot, ezért igyekezett előnyös ügyleteket lebonyolítani a számukra. Amikor ez nem sikerült, a veszteséget más tranzakcióval próbálta leplezni, ezért használta fel az ÁAK pénzét.