Egy újszülött csecsemőt találtak csütörtök délután a győri buszpályaudvar nyilvános mosdójában, a szemeteskukában. A kisbaba egészséges, és valószínűleg megtalálták az anyját is, aki megszülte, majd magára hagyta.

Egy újszülött csecsemőt találtak csütörtök délután a győri buszpályaudvar nyilvános mosdójában - közölte Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Elmondása szerint egy nő kéredzkedett be a vidéki buszpályaudvar WC-jébe azzal, hogy hasmenése van. Míg ott tartózkodott, a WC-s néni a ventillátor zajától nem hallott semmit, csak később észlelt gyenge nyöszörgést.

Mikor elkezdte keresni a hang forrását, a szemetes kukában egy csecsemőre bukkant, akinek a száját WC papírral betömték. Rögtön értesítette az ott dolgozókat és kihívták a mentőt. A mosdóban dolgozók körülnéztek a buszpályaudvaron, és egy véres ruhájú nőben felismerték azt az asszonyt, aki feltehetőleg megszülte a csecsemőt.

A mentők a nőt is kórházba szállították, jelenleg folyik a vizsgálat, hogy valóban ő-e az anya. A csecsemő egészséges, úgy tűnik semmiféle egészségkárosodás nem érte a trauma miatt - mondta a sajtóreferens.