Az SZDSZ-es Liberálisok Házától pár méterre verte fel a kampánysátrát a MIÉP a Városháza parkban. De alighogy kitelepültek, szervezési problémák miatt máris el kell bontaniuk a sátrat, csütörtökön este várhatóan a szabad ég alatt játszik a térre invitált zenészük. A liberális aktivisták azt mondják, jól megférnek egymás mellett a MIÉP-pel.

A Városháza parkban kampányol a MIÉP, tizenöt méterre az SZDSZ által korábban felállított kampánysátortól. Feállították pár négyzetméter alapterületű jurtatetejű sátrukat, ahol szerdán a pártelnök, Csurka István bemutatta főpolgármester-jelöltjüket, a jelenleg fővárosi frakcióvezető Zsinka Lászlót.

Zsinka érdeklődésünkre elmondta, a helyszínválasztás tudatos, de nem a Liberálisok Házának közönségét akarták bosszantani a kitelepülésükkel, pusztán a Városháza közelében kerestek egy forgalmas helyet, ahol felhívhatják a városlakók figyelmét a különféle fővárosi problémákra.

Mint a főpolgármester-jelölttől megtudtuk, a MIÉP-nek az önkormányzati választás napjáig minden este lesz valamiféle programja a téren. Zsinka tudomása szerint a szervezők minden szükséges engedélyt megkaptak a főpolgármesteri hivataltól, a rendezvényeiket bejelentették a rendőrségen is, viszont szervezési nehézségeik akadtak. El kell bontaniuk a sátrat, így lehet, hogy csütörtök este már a zenészük a nyílt ég alatt játszik. A frakcióvezető azt nem kívánta elárulni, hogy milyen szervezési gondok akadtak. Csak annyit tett hozzá, hogy hamarosan úrrá lesznek a problémákon.

Az SZDSZ-sátor közönségét nem zavarja a MIÉP megjelenése - mondta munkatársunknak a helyszínen az egyik szervező. Elmondása szerint még egyeztettek is, hogy hol legyen a jobboldali párt sátra, és ha szükséges, összehangolják a programjaikat. Nekik esténként amúgy sincsenek olyan programjaik, melyek külső hangosítást igényelnek, így a rendezvények nem fogják zavarni egymást - hangsúlyozta a szabad demokrata aktivista.

M. László Ferenc