Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyész perbeszédében Szabadi Bélára, Torgyán József egykori politikai államtitkárára az ellene és társai ellen folyó, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt indított büntetőperben kedden a Fővárosi Bíróságon.

Szabadi Béla

Tényleges, letöltendő börtönbüntetést kért az ügyész Szabadi Bélára, a Földművelődési és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) volt államtitkárára, Torgyán József miniszter bizalmasára. A Szabadi Béla és társai ellen indult ügyben az ügyész azt kérte, hogy az FVM volt politikai államtitkárát folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés és sikkasztás bűntettében mondja ki bűnösnek a bíróság.

Az ügyész kedden a vád egyes elemeinek minősítését módosította. Szabadi Béla esetében például a 22 rendbeli, részben folytatólagosan, részben kísérleti szakban maradt hűtlen kezelés ügyében azt kérte, ez módosuljon egyrendbeli, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelésre. Emellett a vádhatóság Szabadi terhére ró egy sikkasztást is.