Nyoma veszett az angol Robin Hood-játékfilm március óta felvett anyagának, melyet a fóti filmgyárban tároltak. A lopást augusztus elején jelentették be, a rendőrség nyomoz az ügyben.

Ellopták az angol produkcióban Fóton készülő Robin Hood című film mesterkazettáit a
Mafilm Rt.-től bérelt épületből. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a bejelentés még augusztus elején érkezett, és azóta minden részletre kiterjedő nyomozást folytatnak az erre szakosodott bűnügyi szakemberek.

A Mafilm egy magát megnevezni nem kívánó vezető beosztású tisztségviselője hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a játékfilm forgatása márciusban kezdődött, napi 150 szereplőt foglalkoztatnak, s a film a tervek szerint szeptemberre készül el a Tiger Aspect filmgyártó cég produkciójaként, a Midatlatic RH magyar kft. bonyolításában.
   
Eddig annyit lehet tudni - közölte a filmes vezető -, hogy a 150 kazettát egy helyiségben tárolták, az odavezető folyosó ajtaja azonban rendszeresen nyitva volt, az ajtót védő vasrácsot sem mindig zárták le. Így viszonylag könnyen hozzá lehetett férni a kazettákhoz, bár a bőröndnyi csomagot aligha lehetett feltűnés nélkül elvinni.
   
Hozzátette, az már csak a belső szóbeszéd, hogy a producer cég akár 15 millió forintot is hajlandó lenne fizetni a mesterkazetták visszaszolgáltatójának. Azonban még rejtély, hogy ezekről a kazettákról készült-e merevlemezre másolat, aminek eredményeként az eddigi forgatási anyag mégiscsak meglenne - állítja a szakember.

A Népszabadság értesülései szerint a rendőrség a lehetséges zsarolási szándék mellett azt sem zárja ki, hogy konkurenciaharc zajlik az ügy hátterében.